luni, 9 iunie 2008

BSG la TVR - we have lost...

Nula na nula. Asta vizavi de meci. Dar faptul că nu ne-au bătut nu ne face egalii francezilor, așa cum se strigă deja pe fluxurile de știri. We wish...
Aflu de pe Metropotam că TVR începe, din 15 iunie, difuzarea sezonului I din Battlestar Galactica. Frumos. Mai puțin frumos e „conspectul“ de pe port.ro. Zice așa:
„După ce pierde războiul împotriva roboţilor Ciclon, echipajul supravieţuitor al navetei Battlestar Galactica se îndreaptă spre Pământ. Comandantul navetei este amiralul Adama şi preşedinte Laura Roslin. Dar Ciclonii, care au fost creaţi de oameni se întorc şi ei pe Pământ, pentru a distruge rasa umană! Confruntările galactice sunt fără egal!“
În primul rînd că pe roboți îi cheamă Cylon. Apoi, dincolo de faptul că nu e navetă, Battlestar Galactica și oamenii de pe ea s-au întrebat vreme de aproape un sezon întreg care e rostul și locul lor în spațiu pînă s-au hotărît să caute, orbecăind, Pămîntul. Nicidecum să se îndrepte spre el.
Încheierea apoteotică (confruntări - wow - galactice! - wwwooow) nu face decît să încununeze cretinismul frust al descrierii. Cui nu știe ce înseamnă BSG nu-i recomand să înceapă să afle plecînd de la acest minunat text. Bun.
Acum, față de această mutare a TVR, unii cunoscuți ar spune: we have lost. Suficient de ambiguu ca să fie adevărat în ambele înțelesuri.

2 Comments:

Unknown said...

Hmm, poate aia de la port.ro sunt skinjob-uri, dar nu stiu :-D

MeSSeR said...

Mai degrabă cei din TVR, de obicei descrierile la emisiuni se trimit din televiziuni :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.