joi, 25 martie 2010

De ce nu mă împrietenesc cu firma. Pe Facebook sau aiurea

Primul și cel mai important motiv ar fi că detest cu patimă prieteniile unilaterale dintre o persoană fizică (eu) și una juridică (ea).
Ignorînd însă acest aspect, hai să vedem cum ar arăta o astfel de monstruoasă relație: aș avea o prietenă care nu-mi permite să fumez la ea în casă și mă scoate pe treptele de la intrare. Are o casă la dracu-n praznic. Mă obligă să-i promit (sub semnătură) că nu mă împrietenesc și cu alții, chiar dacă ea nu are dreptul decît la o treime din timpul meu. Îmi vorbește în șoaptă despre ce-mi datorează și cu voce ridicată despre ce-i datorez eu.
Și, bineînțeles, stă pe Facebook în timpul serviciului dar strîmbă din nas dacă fac și eu asta.
Ceea ce înseamnă că îmi sugerează să-mi împart viața în două bucăți colorate la fel și amîndouă dedicate ei. Una în numele contractului și cealaltă în numele prieteniei de pe Facebook.
Cam asta e și ideea...

2 Comments:

Anonim said...

Ma simt dator cu o explicatie (dator, dar din fericire nu si obligat...eu n-am o firma cu care sa trebuiasca sa ma imprietenesc). Este necesar sa te imprietenesti chiar si pe Facebook si chiar sa sugerezi un cont pe...Hi5, unde sa te inserezi si acolo in pagina aceleiasi firme dintr-un motiv f simplu: Biserica spune ca...daca esti Crestin trebuie sa suporti si chiar sa "gusti" postul chiar daca in aparentza suna ca si o povara, mamele noastre ne educa si ne spun "nu e voie acolo", chiar daca ne-am dori sa investigam, basescu ne indruma "sa traim bine" in aceste conditii de azi...si astea sunt doar f putzine exemple pt care trebuie sa devii prietenul firmei tale, cu drepturi depline (care or fi alea) pe pagina ei de Facebook, chiar daca aceasta este vitrega cu tine de multe ori, dar ea te iubeste...da, te iubeste!! Iubeste-o si tu......in gura!!

MeSSeR said...

Nenea Jan, exemplele sînt minunate toate și mi le-aș putea însuși. Cel cu biserica însă n-are nici o putere, nici măcar în tentă ironică, așa cum îl folosești aici :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.