marți, 16 septembrie 2008

Seara, la un colț de cotitură...

Un țigan bătrîn, din acela cu care ai putea cîștiga un concurs foto de portrete inedite, vînează credincioși ortodocși miloși (-oși-ocși-oși, chiar - oare cum se numește chestia asta din perspectivă ortoepică?) la gura unei curți de biserică. Încercarea lui de a profita de pe urma ignoranței mi se pare mult mai inofensivă decît cea a „instituției“ lîngă care stă. Îmi vede punga cu struguri și-mi cerșește cîțiva. Îi scot un ciorchine și i-l pun în palma murdară, întinsă spre mine aproape imperativ: „Vezi că sînt nespălați"...
Enormitatea pe care i-am spus-o îmi apare abia acum în toată splendoarea...

9 Comments:

Unknown said...

Sunt lucruri care ţi se înrădăcinează atât de puternic în comportament încât nu îţi poţi da seama cât de nepotrivite sunt aplicate existenţei altora...

MeSSeR said...

So true... Măcar am fost consecvent față de mine însumi :)

Anonim said...

: o tanti care tocmai iesise de la brutarie se intalneste cu un puradel cersetor
Ala micu' :Tantiii, da'mi si mie sa-mi iau o paine
Tanti ii da o paine de la ea din sacosa
Ala micu', dezamagit: Pai paine imi dai???

manu said...

Personajul asta nu e reprezentativ pentru “institutia” in fata careia s-a asezat(fiindca vezi, il duce capul)?
E ca si cum i-ai da bacsis preotului ca sa se indure sa-ti faca slujba de inmormantare si i-ai zice: “Vezi ca eu am muncit din greu pentru banii astia.”

MeSSeR said...

Nu-i poate acuza cineva de prostie, nici pe unul, nici pe "celălalt". Eu vorbeam de gradul de periculozitate al fiecăruia :)
În cazul bisericii, mă întreb ce s-ar întîmpla dacă, în loc de bani, i s-ar oferi binecuvîntări și promisiunea unui loc în față, cu vedere bună la scenă... "dincolo" :)

Doru Oprişan said...

:)) Tare !
Si faza Ralucai :)

MeSSeR said...

Nu știu de ce, dar de-atunci n-am mai cumpărat struguri :))

IT Psihoterapia said...

reala: un amic in america, press rilizuri, faze, socoteli; iese omul nostru seara in fata hotelului sa fumeze o tigara si cu o cafea in mana; soarbe de 2-3 ori si gonit de frigul ce se lasasese pe seara da sa intre in hotel; tocmai cand se pregatea sa arunce paharul cu restul de cafea apare un cersetor local caruia amicul nostru ii intinde cafeaua ramasa. Individul da sa ia paharul dar se opreste si-l fixeaza pe amicul nostru: "Sugar?"; primind raspunsul, "sure", se indeparteaza mahnit, "tnx, no sugar man" :)

MeSSeR said...

LOL, pînă și cerșetorii lor sînt mai dietetici decît ai noștri. Ce-i drept, într-o țară dominată de obezitate :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.