joi, 28 august 2008

Mînca-mi-ai curu', Felix

Fără false pudori, vă rog frumos. Spre deosebire de altele, care de obicei nu vă mai oripilează atît de mult pentru că le folosiți pînă își pierd semnificația și se transformă în ticuri verbale, substantivul ăsta (cur) e în dicționar. În seara asta, mai vulgar îmi sună Felix:
– Pentru că transmisia meciului Stelei a fost o porcărie tehnică de cea mai joasă speță. În primele 15-20 de minute, sunetul a fluctuat în cel mai jenant mod cu putință, nimeni de la butoane nu părea să-și dea seama care e echilibrul între canalul comentatorilor și cel al stadionului. Cînd fluctuațiile au încetat, ambianța nu se mai auzea aproape deloc, iar nivelul penibil al sunetului scos din car făcea ca inserturile publicitare să arunce difuzoarele în aer.
– Pentru că, dacă ăsta e nivelul la care Antena 1 poate să transmită Liga Campionilor, e jale. Din fericire, la următoarele meciuri va fi vorba de preluări.
– Pentru că „grafica ultramodernă“ cu care se lăudau comentatorii, cea cu dungă pe linia off-side-ului sau cu „radar“ la loviturile libere, a apărut acum 10-15 ani.
– Și, în încheiere, pentru că „Antena“ începe să transpire anacronism. Între timp s-a inventat cablul.
La eventuala întrebare „Dar de ce tocmai Felix?“ răspund simplu și fără pic de fair-play: pentru că simt o scîrbă extrem de mobilizatoare și oarecum irațională față de acest îndivid și pentru că, în rarele momente în care o exteriorizez, am de gînd să nu ratez nici un pretext.

Later Edit: cică, pentru încă un an (ultimul), Liga rămîne la Pro. Dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei, iar aici nu se așteaptă nimeni să găsească „știre corectă“. Sper.

2 Comments:

ge0rgian said...

Anul asta UCL ramane la ProTv iar de la anul va merge prima optiune la TVR iar optiunea a doua si reluarile la Boom.Bine ca nu ajunge la antene.

MeSSeR said...

Da, am aflat și eu ulterior și am băgat acel "later edit". E suficient că, din cauza tunului financiar gsp, am ajuns să ascult "Fotbal minut cu minut" :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.