marți, 20 mai 2008

Domo arigato, but no... thanks


Ce ar putea însemna formularea „dacă România trece de semifinale“? În principiu, ar putea însemna şi că nu e obligatoriu să cîştige o semifinală, pentru că – şi dacă o pierde – un meci tot mai joacă (aşa-zisa finală mică), deci s-ar putea spune că toate cele patru echipe ajunse în semifinale trec, într-un fel sau altul, de faza asta. Din fericire, regulamentul campaniei clarifică orice eventuală nelămurire. Condiţia care trebuie îndeplinită este ca România să cîştige semifinala. Adică să devină finalistă Euro 2008. Clar. Dar total necomercial ca mesaj. Folosirea cuvîntului „finală“ li s-a părut prea dur chiar şi pentru steluţa explicativă. Tehnic vorbind, o semifinală cîştigată şi un joc în finală înseamnă fix acelaşi lucru, însă prima formulare sună parcă mai atrăgător, mai probabil. Inutil să menţionez că, în Olanda, Franţa, Italia sau Germania, o campanie cu aceleaşi coordonate ar fi de-a dreptul sinucigaşă. Acestea fiind datele problemei, îmi e foarte la îndemînă să mă angajez că voi bea o sticlă de bere în cazul în care jucăm finala, înscriem două goluri dar o pierdem la un gol diferenţă. Regulamentul aici.

8 Comments:

Anonim said...

Mda... o prostie imensa, chiar ma intreb daca si-a luat cineva plasma cu speranta ca isi va primi banii inapoi.

Asa pot spune si eu ca o sa ma arunc in cap de la etaj daca Romania va castiga finala (desi ca parere personala cred ca la fel as putea spune si "daca Romania trece de grupe").

MeSSeR said...

Sînt minuni şi minuni... Una rezonabilă, totuşi, ar fi asta cu trecerea de grupe. Dovadă că n-au luat-o în calcul în campania promoţională :)

Anonim said...

Esti optimist :)

MeSSeR said...

De ce nu? Dacă e să ne prăbușim, măcar s-o facem privind către stele :))
Ar fi un gest frumos să intrăm în finală și Domo să fluiere a pagubă toată vara :)

Ana said...

eu cred ca pur si simplu au incercat sa i atraga astfel pe microbistii inraiti. Ganditi va cate guri cascate in fatza unor astfel de afise:"Doamne, ce tare ar fi sa mai prind o data in viata echipa asta sus! Da' plasma oricum e prea scumpa, hai, Georgele,la terasa!"

MeSSeR said...

Cît de înrăit să fii încît să dai un purcoi de bani pe o plasmă și, la o adică, să nu poți s-o arunci pe fereastră decît după faza semifinalelor? :)

Ana said...

lasa asta.poate mi aduci bricheta maine:D
(poti sa moderezi.. e offtopic)

MeSSeR said...

Nu moderez nimic. De ceva vreme, o brichetă nu mai e deloc offtopic într-o conversație despre fotbal, ahahaha.

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.