joi, 24 ianuarie 2008

Un UPC bun e un UPC mort

Copy-paste: Vine o vreme în viaţa fiecăruia dintre noi cînd uneltele de care ne folosim nu ne mai ajută. Sau nu ne mai plac. Sau pur şi simplu crapă şi trebuie înlocuite.
Am lîngă calculator două modemuri: cel de la UPC, nesimţiţii care mi-au albit pînă şi părul din nas, şi unul nou-nouţ de la Romtelecom. Ăsta micu' (nu e un alint, e chiar mic, fix cît două pachete de ţigări) nu e încă operaţional, n-a apucat să afle nici măcar unde e baia. E deocamdată doar o promisiune.
M-am hotărît să abandonez nufărul bleg în favoarea unui simbol mai abstract. S-ar putea să mă ard la fel de rău şi cu ClickNet, dar am ajuns în punctul în care nu mai contează decît să nu mai aud de UPC şi de serviciile lor de baltă. Acum, de exemplu, legătura mea cu exteriorul virtual gîfîie pe undeva sub 0,5 Mb/s. Şi aşa va rămîne pînă după miezul nopţii, cel puţin. Atunci va atinge ameţitoarea viteză de 1,5-2 Mb/s.
Deşi n-avea nici o treabă cu viitoarea mea conexiune, i-am spus cucoanei de la ghişeu să aibă grijă de mine, sînt deja traumatizat. Nu m-a întrebat de unde-mi mut bagajele. Mai mult ca sigur însă că un flăcău acneic de la UPC mă va întreba unde mă duc.
Keep your fingers crossed for me...

4 Comments:

Unknown said...

well, depinde dacă-s megabiţi sau megabaiţi. ClickNet-ul meu merge ţeavă mai tot timpul, adică plătesc 2 megabiţi şi primesc în jur de 240kB/s, adică aproape de maximul teoretic de 256 (2048/8). Mai pică seara, dar se reconectează rapid şi overall îşi face treaba, aşa că spor la un net mai bun şi să-ţi meargă!

MeSSeR said...

"DownLoad Speed: 543 kbps"
asta am acu'... şi plătesc "pînă la 20000", aşa cum citesc eu în contractul ăla.
Merci de urare dar nu mă lua cu biţi şi baiţi, că eu ţi-am vorbit frumos, da? :))

Ioana Niculescu said...

eu am clicknet....si merge bine. nu iau filme in doi timpi si trei miscari....dar e bun...

MeSSeR said...

Nici n-ar fi decent să dai jos un film mai repede decît ţi-ar lua să-l vezi :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.