sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Cînd încă nu se inventase roata...


Anul era 1980, al 13-lea.
Pot să spun cu mîna pe inimă: cu piesele de mai jos am deschis ochii în lumea muzicii rock de la noi. Luam vinilul cu mine oriunde mă duceam şi ştiam că găsesc un pick-up. La şcoală, la bunica din Drumul Taberei... Pe faţa cu "La Drum" (prima piesă) şanţurile aproape că treceau pe partea cealaltă.


Domino, cu Sorin Chifiriuc, e una dintre puţinele trupe care ar fi meritat să aibă măcar un LP şi nu l-a avut niciodată.
Pe single a apucat să pună "La Drum" şi "Totu-i numai pentru noi". "Circul" - la radio. Toate îmi sună şi acum la fel: solid, curat şi sincer. Aşa se auzea muzica înainte să apară "peştii".
Pe unde-oi mai fi tu acum, SKifi, şi ce mai faci... Că eu parcă sînt tot cel de-atunci.
Sursa foto (copertă single): muzicisifaze

4 Comments:

Unknown said...

După ce am văzut/auzit post-ul ăsta am săpat un pic pe la mine prin arhivă şi am dat peste altă melodie despre care am motive să cred că le aparţine: „În primăvară”. Sound-ul e corespunzător, la fel şi vârsta pare să fie, numai că stilul e un pic diferit, adică ceva mai lent. Oricum, nimic nu se compară cu muzica perioadei pre-sintetizator.

MeSSeR said...

A lor e, motivele tale sînt cît se poate de îndreptăţite.
O am şi pe aceea, e un sound special într-adevăr. De fapt, am impresia că Domino înseamnă/a însemnat cinci piese mari şi late. La cele enumerate aici, patru, se adaugă înregistrarea live dintr-o sesiune Club A (pusă şi pe vinil, alături de Pro Musica, Accent, Sfinx, Semnal M, Post Scriptum şi Basorelief) a încă unei piese: "Prefaţă". Pe asta încă n-am "empetreizat-o".

Unknown said...

O am si pe aceea, dar mi-a scapat :). mp3, se aude destul de bine. :D

MeSSeR said...

O, da! Şi intro-ul în urcare care vine peste aplauzele pentru cei de dinaintea lor... Acel "Club A" e cel mai bun LP live făcut vreodată în România, eu aşa zic :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.