sâmbătă, 29 septembrie 2007

Bucureşti sau... bucură-te că supravieţuieşti!

Am primit de la Cristi Roman o leapşă iniţiată de Ionuţ Oprea pe subiectul cel mai "drag" mie: administraţia locală, după cum îi place ei să-şi spună.
Să le luăm pe rînd:

- Aş dori ca pe traseul ilustrat mai sus (aflat între poarta parcului de afaceri IRIDE şi staţia de metrou Pipera - să tot fie vreo 5-600 de metri) să am la dispoziţie MĂCAR un coş de gunoi. Asta e pentru Onţanu, care a avut grijă să-şi pirograveze numele pe băncuţele de pe Ştefan cel Mare. Deci, nenea Onţanu, unii dintre noi mai caută coşurile de gunoi cînd au de aruncat cîte ceva...
- Aş fi recunoscător Poliţiei Rutiere dacă ar renunţa la sloganul "Siguranţă şi încredere"... Sînt convins că ei asta simt dar nu mă interesează. Aş prefera să simt şi eu acelaşi lucru, fără să-l citesc pe garduri.
- Mi-ar plăcea dacă n-aş mai vedea împopoţonat cu panouri gen "Aici noi am făcut, aici noi am dres" orice părculeţ/loc de joacă/trotuar amenajat mai decent. Asemenea locuri contrastează suficient de mult cu imaginea de ansamblu. Iar pe asta nu se înghesuie nimeni să şi-o asume.
Altu' la rînd, Chiliman...
- De ruina pasajului Constanţa am pomenit (scroll down).
- Pe o stradă vecină cu a mea, doi apropitari (dintre care unul e manelist sută-n mie - o să vedeţi imediat dovada cînd o să pun şi pozele care deocamdată sînt la developat :P) şantieresc de zor fără să aibă acel panou de avizare a construcţiei. I-am scris primarului şi, culmea!, mi-a şi răspuns. Nu oricum ci printr-o scrisoare recomandată, prin Poşta Română, ca-n vremurile "bune". Din păcate, nu mi-a răspuns la ce-l întrebasem :) A dat-o prin bălării, cu multe cifre şi numere de înregistrare. Povestea asta însă e mai lungă şi merită dezvoltată separat. Oricum, aducîndu-mi aminte că a rămas nereperată, am mai pus-o o dată (întrebarea) chiar azi.
Cam atît, să zicem, la o sumară trecere în revistă. Mulţumindu-i lui Cristi pentru onoarea de a mă fi menţionat într-o listă de bloggeri cu o expunere infinit mai mare decît a mea, dau şi eu leapşa mai departe, către Fanatik, Guiman, Ana, Jinx, JubJub, Doina (cu tot cu fiică, eventual) şi Bola de Nieve.

P.S.
Lui Videanu, care vine şi mă prosteşte-n faţă cu spaţiile verzi fără număr şi în expansiune, o singură urare am a-i face: multă marmură. Deasupra.

4 Comments:

Joanne said...

chiar ca nu stiu ce sa scriu...ah well...vedem. trebuie sa gasesc ceva. :)

si m-am interesat de imprumuturi. se rezolva.

MeSSeR said...

Mai există şi varianta în care să strigi "Piua!", dar mi-e greu să cred că eşti mulţumită de administraţia locală :)

doina said...

doina popescu

Dar ce parere ai despre initiativa Apa Nova care reboteaza strazile cu sloganuri gen: "Aici am cunoscut-o pe Maria", "Aici locuieste bunica" etc., in cadrul unei actiuni care se numeste "De ce iubim Bucurestiul?"
Mie personal mi se pare o tampenie. Cu banii cheltuiti puteau mari salariile personalului obisnuit, nu "cadrelor" (asa numesc ei personalul de conducere, ca la comunisti), pentru ca de ani de zile le dau anual doar procentul inflatiei.
Eu nu pot sa ma leg de ei pentru ca am fost un "cadru" de-al lor si pot fi acuzata de subiectivism.

MeSSeR said...

Eu în nici un caz nu iubesc Bucureştiul datorită unora ca Apa Nova sau Electrica, oricît ar încerca ei să-şi umanizeze mesajul şi să-şi tragă aproape noţiuni care n-au nici o legătură cu obligaţiile lor. "O tîmpenie" e puţin spus. Sînteţi indulgentă :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.