vineri, 21 august 2009

Cînd prostia primește BT

Ce mai e ziaristica azi? Iaca un fleac.
Moțăi puțin pe băncile unei facultăți de jurnalism, apoi cîțiva ani respiri doar pe nări pe sub birouri și ajungi, în sfîrșit, să te numești Corina Stoica de la Gardianul. Și poți să scrii fără nici o cută pe frunte că Steve Vai e un chitarist obscur pentru că nu produce hit-uri, adică, băi, nu se aude pe nici o plajă, da?
Comentariile la articolul online nu sînt decît un aperitiv la festinul care e pe blogul duduiei. Pentru că prostia simte întotdeauna nevoia să se autoconfirme, Corina mai scrie un articolaș, se justifică din DEX și comite enormități proaspete (Vangelis - maestru al muzicii „spațiale“).
Finalul, în care păpușa de la Gardianul clachează nervos și închide comentariile, e apoteotic.

„De aici inainte, nici un comentariu nu va mai fi aprobat. Rascoala roacherilor anonimi s-a incheiat, petrecerea sinistra a cainilor cu bale de turbare la gura s-a terminat, am aprins lumina si le-am zis "la revedere". Cu ocazia asta, pot sa trag o concluzie limpede. Am aflat exact cu ce se mananca Steve Vai: cu baliga abjecta a fanilor lui murdari la gura si la creier. Si la suflet. Nu mai cititi Gardianul, nu e un ziar pentru voi, nu mai cititi blogul asta, cu atat mai putin vi se potriveste, cred ca v-ati dat seama si singuri. Nu vorbim aceeasi limba si nici nu e nevoie. Am aprobat aproape toate comentariile, pentru ca va respect parerea, desi voi nu ati respectat-o pe a mea. Ori eu, asa obscura, ratata, proasta, nenorocita, pana una alta, scriu la un ziar, unde un sef imi da voie sa-mi spun parerea. Asta am facut si in articolul/titlul care v-a scos din sarite. Nu pot sa public comunicate seci de presa, in care o institutie care traieste din banii nostri se lauda cu elucubratii. Si eventual sa si aplaud TVR pentru genialele initiative...
Mi-a parut bine de cunostinta, va doresc distractie placuta pe forumurile unde tocati marunt acest subiect, in loc sa va vedeti de viata voastra!

Ești o adevărată, Corina. Și, pînă una alta, scrii la un ziar. Iar după atîta exercițiu anaerob pe sub birouri era o nedreptate să nu ți se dea voie să-ți spui părerea. Dar dacă tu dai Google pe Steve Vai și gestul ăsta te conduce la revelația „uite, de-aia e obscur, pentru că trebuie să dai Google pe el“ (!), apoi o așezi pe Delia Matache (o petardă, ca să-mi exprim și eu o părere, na) alături de Aura Urziceanu în aceeași categorie („artiști români“), explicația e mult mai simplă, mai puțin răsucită în logică și fără nici o legătură cu Steve Vai: puți a prostie. Asta n-ar fi o nenorocire așa de mare dacă nu te-ai multiplica în rotativă.

9 Comments:

Doru Oprişan said...

:)))))
Am uitat sa te intreb: ti-a placut anonimul ala de Santana ?

MeSSeR said...

N-am fost la B'estfest, deși pentru el și Motörhead ar fi meritat.
Sau... Nu. În ziua aia mi-a căzut netul :)))

Raluca Hippie said...

Don't stress... Indiferent ca ne convine sau nu, mama prostilor e mereu gravida.

MeSSeR said...

O, dar nu m-am stresat deloc. După enervarea iniţială, ce a urmat a fost entertainment pur :)

Drace said...

:)))))))))) Nu stiu cine e tipa, dar incultura ei e intrecuta doar de prostie, in lume exista doar cativa chitaristi celebri, si nu sunt cunoscuti doar de "specialisti", unul dintre ei e Steve Vai... dar cred ca exista o lista intreaga de muzicieni foarte populari in lume (tarile care nu au trecut prin izolarea comunista), de care duduia nu a auzit, noroc cu Cerbul si cu Google...

cold said...

Iart-o, măă, că nu ştie ce spune! O fi având vreo 20 de ani si n-a auzit decât de RBD sau Guţă. Dacă de Santana sau Angus Young mai aud şi profanii - ca mine, Steve Vai sau Lita Ford sunt pentru cunoscători - ca tine :))
Oricum, postul a venit tare bine. Eram oarecum nedumerită, eu ştiam că Steve Vai e un chitarist deosebit de înzestrat, şi când am citit articolul (ieri, cred) am crezut că se referă la altcineva.
Şi chiar dacă “s-a expirat”, mie tot îmi place.
Şi, dacă stau să mă gândesc, ar trebui să-i mulţumeşti fetei că te-a scos din amorţeală!

MeSSeR said...

Cam și arată de 20 de ani, maximum 25 zic eu. Acuma, dacă o avea 35 și mă înșel... la dracu', după cîte-a încasat de la cunoscători merită și un compliment :)

Anonim said...

Recitalul chitaristului Steve Vai de la Festivalul Cerbul de Aur din Braşov, programat în seara zilei de 6 septembrie, va avea doar două piese. Acesta va canta deasemenea fără trupă iar la final îi va fi înmanat un premiu pentru întreaga carieră, informează site-ul său oficial. Recitalul lui Steve Vai este programat să aibă loc în seara "Superstar".
http://radiocultura.ro/stiri_culturale.php

MeSSeR said...

Uite o mostră de comunicat sec, așa cum Corina Stoica urăște să scrie :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.