miercuri, 15 octombrie 2008

Ochiul de sticlă – clarificări

În sfîrșit mi s-au explicat motivele pentru care contul meu plătit pe DeviantArt a sucombat, se pare, ireversibil. România, cu toate cardurile ei electronice și ordinele de plată care vin de aici, a devenit țară cu risc maxim și banată de la tranzacțiile online. La întrebarea prin care am vrut să aflu cum a fost posibil ca timp de aproape șase luni să pot plăti fără probleme, mi s-a răspuns că decizia a fost luată de curînd. Probabil declanșată de deranjul financiar mondial, mi-am zis.
Flăcăii de la DeviantArt mi-au mai explicat și că operatorul lor poate oricînd reveni asupra rating-ului și atunci voi putea folosi din nou facilitățile premium ale site-ului. Yea, right... și eu n-am decît să dau click-uri pînă mă plictisesc, pentru că altă posibilitate să aflu n-am...
Așa că, de-acum încolo, wannabe-fotograful din mine se va mulțumi cu pachetul de bază de pe DeviantArt. Fără CSS styling sau widget-uri personalizate și cu bannere publicitare în tavan, pe podea și pe la colțuri.
Partea pe care n-o înțeleg e următoarea: focul e la ei, cum se spune. Pînă să ajungă la noi mai e ceva pădure care trebuie să ardă. De ce rating-urile de risc circulă în sens invers?

2 Comments:

Unknown said...

Despre rating-uri nu pot comenta întrucât întâlnirile mele cu problemele de finanțe s-au limitat la a lua date de pe hârtie și a le trece prin soft-uri atât de prost făcute încât era greu să le faci să funcționeze din prima.
Dar mi se pare aiurea că rating-urile alea pot permite sau opri tranzacțiile pentru o întreagă țară. Adică, atâta timp cât ai un set de clienți din țara aia cu care ai avut relații comerciale pentru o perioadă îndeajuns de lungă fără probleme, de ce să nu-i tratezi pe aceștia ca excepții și să îi păstrezi.

MeSSeR said...

Nu bag mîna în foc că nici un român nu-și mai poate plăti cont pe Deviant. S-ar putea ca pe "aleși" să-i tragă din căciulă :)
În altă ordine de idei, pe Eve Online contul îmi funcționează fără probleme de genul ăsta. Dar, mă rog, să zicem că ăia sînt în Islanda, unde nici firul ierbii nu crește :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.