sâmbătă, 13 septembrie 2008

Big deal...

S-a furat un palmier. Din buricul orașului, de sub ochii unui polițist, ziua pe (deja) răcoare. Polițistul n-a intervenit pentru că era de la circulație, de-aia. Diviziunea muncii, bă. Speculațiile ajung pînă la scenariul în care hoțul își dorea cu ardoare o ambianță tropicală în fundul curții. Să se trezească în fiecare dimineață cu o senzație proaspătă de aloha hey... whatever.
Eu l-aș fi furat pe polițist și l-aș fi plantat într-un ghiveci, pe balcon. Să crească mare și să înflorească, apoi să-l polenizeze toate vietățile pînă își uită numele. Să mă îmbete mirosul pătrunzător de siguranță și încredere. Să mă trezesc în fiecare dimineață cu senzația că trăiesc într-o țară păzită măcar zi-lumină.

6 Comments:

Hellene, tomata cu scufiţă said...

Daca politistii de la rutiera au lasat o fata sa moara pentru ca ei erau ocupati cu dirijarea circulatiei... nu stiu de ce te miri ca n-au ridicat un deget pentru palmierul ala.

MeSSeR said...

Oho-ho, acolo parcă erau sub "umbrela NATO", nu?
Lipsă de reacție vedem în situații mult mai ordinare, tu îți dai seama ce morcov le dădea tîrcoale în perioada aia? :)

Hellene, tomata cu scufiţă said...

Or fi fost sub umbrela, si cu morcovul la cacatoare (scuza-mi expresia, dar e amuzanta :P), insa pe fata aia or sa o aiba toata viata pe constiinte.

Raluca Enescu said...

Deja de cand cu palmierii astia simteam ca traiesc intr-o tara bananiera... uite ca se cam confirma :P

Anonim said...

Lasa, poate i`a facut un bine... tot a venit frigul... l`o fi bagat omul la caldurica undeva... in soba :)

MeSSeR said...

@tomata: apropo de expresia respectivă, trebuie să-ți mărturisesc că, inițial, am vrut să folosesc și eu o variantă a ei, dar m-am gîndit să nu șochez omul la primul lui comment aici... :D Deci nici o problemă :)

@raluca: ca și cum am mai fi avut nevoie de confirmări... :)

@iubika: sumbră presupunere... dar astea sînt de obicei și cele mai probabile :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.