sâmbătă, 17 mai 2008

6+2=8


Animalul din imagine se numeşte HD3870x2. Pe mămica lui o cheamă ATI. Montat pe placa de bază, se evidenţiază prin faptul că e cu un centimetru-doi mai lung decît ea. Ca să înceapă să toarcă, nu-i ajunge un cablu de alimentare din sursă, mai vrea unul. Aici am zăbovit puţin, pentru că în zadar am căutat cablul cu 8 pini pe care ar fi trebuit să îl am. Într-un tîrziu şi după ceva aritmetică elementară, l-am descoperit deghizat într-un 6+2, splitted... Pretty embarassing, huh? :)

6 Comments:

Unknown said...

Lol, la mine bestia e incinsa si cum aveam nevoie neaparata de grafica, oricat de slaba, am facut un pic de ressuerction si l-am scos pe frankenstein din poza la lumina. E tanar, n-are decat zece (10!) ani :-D

MeSSeR said...

Wow, Ati Rage... ce vremuri :) Îmi aduc aminte că, într-o vară oarecare, puneam un ventilator de birou lîngă carcasa deschisă. Afară erau 40 de grade şi eu îmi sacrificam confortul termic pentru o adunătură de cablaje şi cipuri. Cred că prin 98 mai aveam încă un DX4 100... Giga se pronunţa doar cînd era vorba de harddisk :)

Unknown said...

Si in general giga se pronunta la singular :-D
Anyways, "tinerelul" de ati rage se tine bine cu toti cei 4 mega ai lui. Merge 1152x864 la 85Hz, insurubat intr-un driver de prin 2002 ;-) Si ca sa fie feeling-ul total am pus si-un starcraft si un majesty :))

MeSSeR said...

Deocamdată, XP-64bit mi-a scos un smoc de peri albi în creştetul capului. Dacă tot trebuie să sufăr, n-ar merita oare s-o fac cu un OS care măcar continuă să aibă suport din partea "tăticului"? :)

psyke said...

damn, tnt2-ul meu n-avea nevoie de ventilatoare si alte chestii d-astea hitech. old school :>

MeSSeR said...

Nu ne mai săturăm, bigger, better, cooler. Într-o bună zi, toată tehnologia asta o să măture cu noi pe jos :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.