marți, 8 ianuarie 2008

Mass intern de la fata cu cafelele

Reîntors din ţara-mamă şi iritat, probabil, de mizeria sub formă de zloată pe care e obligat s-o îndure în ţara asta nenorocită (dar vai, ghinion, a doua piaţă de consum de prin împrejurimi), CEO-ul se loveşte pe casa scărilor de fumul gros de ţigară al plebei, se împiedică de paharele de plastic pline cu zeamă de chiştoace, zîmbeşte un "Hi" încoace şi un "Hello" dincolo, după care o pune pe fata cu cafelele să scrie un mail. Şi fata scrie...

Dragi colegi,
Ne- am mutat de ceva vreme intr-o cladire foarte frumoasa si spatioasa care ne ofera o panorama extraordinara, cu iz de occident.
Iz de occident... mmm. Clădirea. Panorama pute încă de la aeroport a snobism imobiliar. Dincolo de topica răsucită, cuvîntul ales merită reţinut. Nu aromă, nu savoare... IZ. Eheeei...

Cred ca ne simtim cu totii bine in acest ambient, poate mai putin fumatorii...care nu au extrem de multe spatii de a savura tigara de dimineata si restul...
Crezi prost, păsărică. La fel cum scrii. Ultima dată cînd am urcat în sediu m-a lovit atmosfera de cavou. Open space, e-adevărat (termen corporatist pentru hală), dar dacă îi întrebi unde comunicau mai liber, toţi îţi vor răspunde că dincolo, în birourile alea mici şi înghesuite.

Acum ca a venit frigul, in afara de balcon si terase, s-a obtinut permisiunea pentru a se fuma pe holurile dintre etaje INSA,
VA RUGAM SA PASTRATI CURATENIA...
ESTE IMPERATIV!
Este in sarcina noastra, a tuturor sa lucram intr-un LOC DECENT SI CURAT.
Ho, ho, ho! Acum a venit zăpada, tufănică mică, frigul e aici de prin noiembrie.

In acest sens, va invitam intai la o tigara si apoi la DEBARASAREA LOCULUI DE RESTURI.
Va multumesc pentru atentie si pentru intelegere si speram ca este suficient doar acest e- mail de atentionare.
O seara placuta!
Brusc, deşi aş mai fi avut comentarii, îmi dau seama că prostia îi oboseşte cel mai rău pe cei care încearcă s-o analizeze. Aşa că mă opresc şi mă duc să mă întind puţin. La urma urmei, s-ar putea ca iniţiatoarea mailului să fi fost doar femeia de serviciu, ce dracu' îmi veni să mă iau de bietul CEO?

8 Comments:

Unknown said...

Grea decizie, să te debarasezi de loc, să te debarasezi de resturi...
Chestia debitată de mine mai sus îmi aduce aminte de asta: "Life's full of shit and it's important not to collect too much of it as you pass through"

MeSSeR said...

Someone has to do it, though :)

OLiX said...

problema e ca acolo tot plin de tzigari aruncate pe jos a ramas :(

MeSSeR said...

Păi da, exprimarea e involuntar sinceră şi corectă în context: s-a obţinut permisiunea de a fuma acolo. Acolo nu a devenit loc de fumat, altfel apăreau şi scrumiere, panotaj etc. Că dacă apăreau astea, nu mai apărea mailul :)

Anonim said...

adica nu ai apreciat nici macar alternanta culorilor in acest text?!

MeSSeR said...

Nu. Lui Stendhal i-a ieșit mult mai reușită :P
Observ că se înmulțesc comentariile anonime. Hai să ne găsim și noi o identitate, ceva... că-i păcat :)

manu said...

:))Pai nu aveam cum sa imi trec numele, ca nu exista aceasta optiune. Dar pana la urma de ce sa imi asum neaparat identitatea, cand e asa de distractiv sa umbli prin blogosfera incognito, ca sa zic asa ? Bine, nu ca as fi vreun VIP, doamne fereste :). you are spoiling all the fun :)

MeSSeR said...

Nu că dacă acum îți spui "manu" aș avea cine știe ce revelație :)) Starea de incognito e intactă :)

Trimiteți un comentariu

Eu scriu, tu comentezi, eu moderez... Aritmetic vorbind, avantaj eu.